Charakterystyka
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)
Popularny rodzaj mąki, idealny do wypieku ciast biszkoptowych, tortów oraz ciast francuskich.
Mąka pszenna typ 500
Najbardziej uniwersalny i popularny rodzaj mąki, doskonały do wszelkiego rodzaju wypieków, a także do wyrobu pierogów, domowego makaronu, naleśników i pizzy.
Mąka pszenna typ 750 (chlebowa)
Najbardziej popularna mąka służąca do wypieku chleba.
Mąka graham typ 1850
Źródło błonnika i minerałów, dlatego wspomaga pracę jelit i reguluje przemianę układu trawiennego. To mąka pełnoziarnista może mieć takie samo zastosowanie jak mąka biała.
Mąka żytnia typ 600 (wiejska)
Doskonała do przygotowania zaczynów na chleb żytni oraz nadaje się do wypieku chleba mieszanego. Można z niej przygotowywać zakwas na żurek i barszcz biały.
Mąka żytnia typ 2000 (razowa)
Stosowana do wypieku pieczywa z wysoką ilością błonnika.